Uhuk2…salam alaik semua…

Dah lama aden tak mengupdate blog ni..kesian plak blog ni eak..hehehe…biasala..sekarang ni tgh bz skit…walaupun tengah cuti but keje still ada..biasala…kalau takde keje, otak tak berjalan la kengkawan.
Di kesempatan ni nak wish raya kepada semua yang masih membaca blog ni dan juga buat kengkawan serta taula sekelian.

Ana tak sempat nk mengupdate blog itu hari nak story about blog sebab teramat la bz..so sekarang ni pn ngah bz tapi nak wat cmana..Mencari duit,so nk xnk kena la bzkan diri.

New sem is coming , ari selasa ni ada muet.Doakan la aku berjaya..Cuak!kelas dia aku tak pegi.mls!sbb mls la!hahahaha..keje pn tak siap nk gi kelas?fuh alangakah bagusnyer diriku ini.Oi cik sekret.study first oke?

Btw next sem insyaAllah aku akan update slalu sbb masa kat umh sewa rajin skit.semangat tinggi.so nk mengupdate pn sonang =] n btw orang rumah sewa aku makin bertambah,sbb orang lama ada yang kuar.So bout that aku tak kesahla.Good luck kengkawan

Buat kengkawan semua yang masih diulit mimpi cuti or whatsoever tu,sedarlah.dah nak sem 6 ni.I’ll try to get the best this sem firstly for the final project.Sbb my project is going to be impliment and used in FTSI.That’s what i’m being told by my lecterur Pn juz , Pn Syu and etc.So hopenyer i can make the best system ever for a newbie liek me =]

So that’s all la.btw sbnrnyer nk share experience in web development , opensource and etc.Buat later la ok suma =]

Later guys!Cya =]

Advertisements

Yo wacap2 kengkawan semua…bertemu lagi kat dalam blog ni =x ni aden nak ghoyak tambah lagi pasai entry dalam blog aden nih =]

Wat pengetahuan cemua..aden baru jew beli hosting baru..Dengan bantuan kengkawan dan jugak lecterur aden..yang telah mengsponsor domain nih..terima kasih setinggi bangunan KLCC la aden ucapkan =] bukan gapo…nk cari work mate la dipendekkan lidahnyer =]

So sesapa yang berminat nak join website community tuh leh ar masuk sini :

Komuniti Website : Click me

Nak download free movie?meh sini

Movie Blog : Click me

So tu jew aden nk update entry wat sementara ni..aden takdok idea ah nk tls apo =]
adios kengkawan…salamz

Yos..akhirnya aku merajinkan gak tangan aku yang serba malas ni nk mengupdate blog aku nih..wakakaka..pelik tapi percaya la..aku ni memang pemalas..tapi bila datang angin nk menulis…aku balun je tulis =] sebab orang kata menulis ni..lagi senang dari kita luahkan ikut mulut..betl ker?ikut korang la bai nak percaya ke tak..tapi for me la kan..bila aku da mengayat…pergh =x tak berhenti termasuk la bila aku mengayat awek..mengayat jawapan exam..dan sebagainyer..wakaka..jgn jeles yer wahai pembaca blog aku yang budiman nih =]

So pejam celik jer…ramadhan dah nak berakhir…dan di sepanjang ramadhan ni bnyk betul cabarannya..diantaranya adalah aku menjawab final exam aku di kala tengah exam =] tapi caiyok gak ah kan sbb takyah la pkir2 pasal makan disiang hari =] melainkan bagi yang tak puasa la..harhar harunnn :p em so far examination final aku ok ah..dibandingkan dgn carry mark aku..ah dem..so teruk lol..sedih aku usha aku pny carry mark..seb bek la ada certain2 subject yang aku dapat score time final itu hari..pergh…aku dah membayangkan pointer aku yang bakal jatuh lagi di sem ni..sblm ni ok jer..ape la nasibku wahai blogger sekret.. :p

Sampaikan timbalan dekan hal ehwal pelajar..tny aku..” what’s wrong with u guys this sem ?” pergh..ape aku nk jawab…haa?ape?diamkan diri??oh tidak..itu bukan jawapan yang seharusnya aku bagi..sbb mendiamkan diri bermakna aku tak mempertahankan diri..so dengan bijaksana akalnyer aku bagilah reason sekian dan sekian..sumanya demi membacking kan / mendefendkan dan seangkatan dengannya rakan2 ku..agar tak la kitorang malu..sbb kitorang baru jew nk dicadang kan jadi batch terbaik for this year…oh shit!! ape maknenyer tuh?kitorang nk!! so nk x nk kitorang kena pertahankan la..bkn sng dak dcs nk dapat gelaran tu..sbb sblm ni kat FTSI , dcs tidak pernah sama skali dicadangkan untuk mendapat gelaran itu.So this is our chance guys!

So berbalik lagi…di bulan ramadhan sempat la aku kerjakan tarawikh..walaupn aku tak gi kat surau / masjid aku still wat kat umh..so kengkawan di Rumah F-1-15 yang dulu ada ckp nk gi tarawikh 10 mlm terakhir jgn wat lupa plak =x kata mesti dikotakan..wakaka…

Ayat aku pn da kelu dah ni..kepala dah blur..sbb bnyk kerja nk disetelkan.oleh itu , hamba berundur diri dulu lah yer =] ape2 caiyok2…kejarla malam lailatul qadar…kerna mlm itu lebih baik dari 1000 tahun..Sekian..wallahua’lam..

Ehem2…sekret datang lagi dengan entri baru…uhuk2…jap da pkl 3 ni..takleh tido…sbb enth…siang tak la tido pon…rasanyer mmg tak tido…sbb men game =x ni pon baru lepas men game..so aku akan cita pasal game ni kemudian la eak..kita ikut flow blog ni…huhu..

so aku baru jew abis exam first paper selasa lepas ni..ehem2…subjek BI bai…alhamdulillah…dpt gak jwb…nk kata sush leh ar…so far so good…exam mula kol 9…aku kuar kol 10…masa menjwb 2 jam 30 min…mula2 da siap lagi awal…tgk2 kertas jwpn aku ada prob…kena tkr..so tu melewatkan sikit la..sengal jew…tapi takperla.seb bek tak bnyk sgt…kena la salin gak..ades..so nk dependekkan cita..aku kuar la pkl 10 tu…trs lik umah..then gi kuis lik lepak kat tmpt aku keje dl..

and then…time tu pn…puasa da start…ehem2..dari isnin tu lagi..masuk hari ni alhamdulillah da 3 hari aku poasa…ada lagi 27 hari kot..enthla..actually aku tak kira sgt hari pn..yg pntg puasa tu satu kewajipan kan..so kena la puasa…sape yg tak puasa tu..pndi2 la tanggung eak..

Alhamdullillah jgk la..sdr tak sdr…da masuk bulan ramadhan…ihya’ ramadhan…hepi tu hepi jgk..cuma time puasa ni bulan peksa…kira mcm time baca baca buku tu pn bnyk la..menambhkan lagi kesyukuran ku ni..hehehe…budget2…

wat pengetahuan semua…aku da mula lik men game PSO…game ape eak tu?enthla..mem aku ajak…men jew la…and btw…da berapa kali aku kena bad =x bersama2 rakan dan taulan sbb hack..wakakaka…kelakar2..tapi sedih2..penat2 lvl..last2 kena ban..nasib bek la akaun tu baru 2 hari…da lvl tinggi..kalau sebulan,….mmg aku sedih trs tak mkn sethn…harharhar..

emm kepala pn sudah mereng..tak tau nk tls entri ape lagi..soo….kesempatan ni nk ucapkan selamat berpuasa kepada semua umat muslimin dan muslimat kat seluruh dunia la…dan selamat beramal..

Wat budak2 kuis tu..good luck…gambate…caiyok3!! :p

Ehem2….dah lama rupanyer aku tak update blog aku ni..sori bagi sesapa yg suka baca blog aku nih..huhu…sori sgt2 sbb mmg aku tersangat bz…x ingat dunia…nk wat camana…student’s life..nk xnk…kena gak siapkan keje ngan esemen2 tuh =]

Di kesempatan ini aden nk mengucapkan selamat ari merdeka bagi semua rakyat malaysia =] tidak guna kalkulator untuk mengira sama ada yg putih seperti mentari..gelap seperti arang…tinggi seperti tiang klcc,rendah seperti…ape eak?enth!lu pkir la sndr…wakakaka…

yg penting slmt ari merdeka la eak =]

korang da tgk iklan merdeka yg baru tuh?kalau blm meh tgk sini :

kalaulah….. =]

kalau kalau kalau…huhu..sm kalau kan kengkawan…so…tak elok guna kalau… =] cari la dalam buku2 tentang keburukan guna kalau eak =]

rasanyer tu je dl kot…sbb nk wish tu je =] xde idea lagi nk update cita2…soo..tata =]

Sux sux sux…ye mmg btl..kalau korang nk tau…kedai computer sri computer kat lowyat tu mmg sux gila…tak gila pn…terlebih gila ar =x huhu tensen bai…mane tak nyer…aku hari itu ar…baru gerak sama itu sana lowyat juga…beli la sama itu mouse…em mouse tu melayunyer tetikus ah…kalau korang tak tau…bukan tikus yg ada kat umh tu =x jgn mcm2 bai…huhuu..

So..aku ngan hepinyer pegi la byr…aku tau customer service kat sana mmg sux…so aku carik sndr je mouse and barang2 yg aku usha tu…tgk technician pn…diri2 mcm takde keje len…mkn gaji buta gitu…harhar..padan muka korang =x so aku capai la mouse ni…gi kat kaunter tanpa trs tny…aku byr ah itu mouse…sbb nk cepat..ptg kan..orang nk lik keje…

Vroom2….nek keta dari lowyat ke rumah lepas tu…then da smpi umh…aku try ar….ada ke patt….bila aku cucuk je…mouse aku tak gerak…dlm ati aku…takper2…ni nk kena restart pc kot baru ok…then restart la…skali restart…ahh….wtf….mouse takleh gerak…rosak ke mouse ni…ke pc aku yg biol? x.x…
kesedihan sudeh mahu menjelang tiba…takpe2…sabar lagi…then aku try kat pc len plak…tapi hampa…oh tidak!!!WTF!!!SERI COMPUTER!!!U R TOTALLY SUX AFAFSFASADSAKASDJ!@#!@##!@!@$$@##$@#$#@$@#$@…..

Ini sudah mendatang kan kemarahn bai,…aku beli jauh2 dari lowyat..tapi mouse takleh guna….zzzzz…siaw btl….then..xpela…aku guna mouse mem aku dl…so next day…ada la kawan aku ni msg…”oit,mung tau dok jale nk pegi lowyat?” aku pn jawab…jalan besa =x huhu…aku pendekkan la…msg ada confidential oke!! :p so lastly dia kata da smpi…then aku trs…kirim mouse sebijjik lagi kat dia….

Nila…aku da update gambar dia…meh la usha2 =x….mouse aku sblm ni da berkhidmat slmt dari aku form 5…huhu tima ksih eak mouse =x mouse baru akan beraksi..mihahahaa…

Ha….hari ni hari isnin..berapa ari bulan?mmm bersamaan 22hb 7 dan bertahunkan pada 2008..apo yang specialnyew hari ni ea…buat pengetahuan semua…cek nk kabo yang kuis cuti 2 hari..huhu…apo lagi…tido tido dan tido…ops..tapi bkn aku oke! :p ape barang tido….kita berkerja la..mlm da tido kan..

So dipendekkan cita…aku ngan sebahagian budak rumah aku tadi tlh ke lowyat…wat ap eak?mcm besa..kat lowyat…xkn nk beli mcd kan…xkn nk beli kasut…mesti ar beli brg2 pc…huahuahua…brg bek wa ckp sama lu =x act nk beli wireless router jew..sbb ye ar…=x asyik switch jew…boring ar kan…kita tkr ape tu orang ckp…tkr angin…hehehe…guna wireless router plak…tapi wireless router ni ada port skali…ada 4 port oke!! :p

okla..bkn nk show off tapi nk gak la tnjk benda yang baru aku pasang tadi ni..dan juga sdg aku gunakan time tls blog ni =x

haa…ada nmpk tu…sowi ar…aku tak pndi capture gmbr sbb takde cmera =x hehehe…so…tu jew cita pada mlm ni…harga wireless router tu?Sekret!! :p